1500 g oksetværreb
1 stykke okseskank
2 l vand
1 spsk salt
½ knoldselleri
2 gulerødder
2 porrer
2 løg
6 helepeberkorn
Til klaring:
½ kg magert hakket oksekød
2 æggehvider
2 groftrevne gulerødder
½ groftreven knoldselleri
1 oksemarvpibe
Kom kødet i en gryde og tilsæt vand så det er dækket heraf. Bring langsomt i kog. Skum alle urenheder væk. Tilsæt salt. Rens og skyl grønsagerne og skær dem i små stykker. kom dem på suppen. Lad suppen koge 2-3 timer. Si suppen.
Klaring:
Ælt det hakkede oksekød og de groftrevne urter sammen. Pisk det derefter sammen med æggehviderne. Kom det i suppen og varm langsomt op under omrøring. Lad atter suppen koge mindst 1 time. Sluk for varmen og lad suppen afkøle langsomt. Si den forsigtigt og hæld consommé tilbage i gryden. Pocher marvpiben i nogle minutter i lidt suppe. Kom marven i suppen.