Kolde supper til varme dage - Når sommeren først rigtigt har
holdt sit indtog, og med den forhåbentlig også varmen, er en portion kold suppe
noget af det mest læskende, man kan tænke sig. Til 4 personer Tilberedningstid:
ca. 15 min. Køletid: 3 timer
#
4-5 forårsløg
3-4 mellemstore kartofler
10 g smør
1 liter hønsebouillon (af terning)
3 dl piskefløde
2 bdt brøndkarse
salt og peber fra kværn
*
1. Pil løgene.
Lad de grønne toppe blive siddende.
Skræl kartoflerne.
Skær løg og kartofler i tynde skiver.
2. Svits så grønsagerne i smør i en gryde.
Tilsæt bouillon og det meste af brøndkarsen.
Lad det koge under låg for svag varme i ca. 15 min.
3. Gnid grønsagerne gennem en fin si eller kom det hele i
blenderen.
Sæt suppen til afkøling.
4. Pisk fløden.
Rør den i den kolde suppe og smag til med salt og peber.
Tilsæt fintklippet brøndkarse.
5. Suppen serveres godt afkølet med lun flute til.