En cremet blomkålssuppe gør godt på de kølige dage. Server
din blomkålssuppe med skøn topping og et godt brød - du finder opskriften på blomkålssuppe her
Forret til 4 personer
#
Saltede mandler:
1 stor håndfuld mandler
1 spsk groft salt
1 dl vand
Suppe:
1 blomkålshoved
1 løg
1 fed hvidløg
1 liter grønsagsfond
2 dl fløde
Dildolie:
1 bundt dild
1 dl neutral olie
1 citron
*
Start med at komme mandler, salt og
vand i et lille ildfast fad.
Bag det i ovnen ved 150 °C, til
vandet er kogt væk, og mandlerne er blevet sprøde - ca. 20 minutter.
Hak dem herefter med en skarp kniv.
Pluk blomkålen ud i buketter, og
skær stilken i grove tern.
Pil hvidløg, og løg og hak begge dele
groft.
Kom blomkål, løg, hvidløg, fløde og fond i en gryde, og kog
det hele stille og roligt, til alt er helt mørt, ca. 30 minutter.
Blend dilden sammen med olien i 3-4 minutter, til olien har
fået en flot grøn farve, og dilden er helt blendet.
Tilsæt saften fra citronen, og sæt det til side til senere.
Blend også suppen grundigt.
Det er vigtigt for resultatet af denne ret, at suppen bliver
helt cremet og lind.
Kog til sidst suppen op igen, og server den rygende varm med
de hakkede mandler og dildolien.
Et godt brød må heller ikke mangle.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin