1 ½ kg blåmuslinger
1 porre (det hvide i den, fint hakket)
2 skalotteløg, finthakket
3 fed hvidløg, hakket
1 kvisttimian
2 spsk olie
3 dl hvidvin
7,5 dl hønsebouillon
10 trådesafran
salt og friskkværnet peber
Garniture:
¼ porre
1 lillegulerod
*
Muslingerne renses godt med en stiv børste.
Hvis nogle ikke lukker sig kasseres de.
Porre, skalotteløg, hvidløg og timian svitses i olien i en stor gryde.
Hvidvin og bouillon tilsættes og bringes til kogepunktet.
Muslingerne tilsættes og suppen koger under låg 8-10 min. Idet muslingerne herunder vendes et par gange med en ske
Muslingerne tages op og holdes varme i en skål.
Hvis nogle ikke har åbnet sig kasseres de også.
Suppen sigtes gennem et klæde, tilsættes safran, og gives et opkog og smages til med salt og peber.