Logo

- Grundsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 1 ½ kg okse- eller kalveben
eller

¾ kg okse- eller kalvebryst, halskød eller mellemskært
2-2 ½ l vand
salt
3 gulerødder
3 hele løg
4 nelliker
¼-½ selleri
evt. 1 persillerod el. pastinak
suppevisk, gerne af mange krydderurter.

Læg ben el. kød i en gryde og hæld så meget vand over, at kødet lige er dækket.

Bring vandet langsomt i kog.

Skum meget omhyggeligt, dæmp varmen.

Tilsæt salt.

Læg istandgjorte gulerødder, hele løg med nelliker stukket i, selleri og evt. persillerod el. pastinak i gryden.

Bind en god suppevisk sammen og læg den i gryden.

Skum igen, når suppen når kogepunktet.

Læg låg på gryden. Kog suppen ved meget svag varme i 3-4 timer.
Tag kødet op, når det er mørt, si suppen, og lad den afkøle lidt.

Skum fedt af og så er grundsuppen klar til brug.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her