En kradser med karakter, en bartenderøsters med tomatkinder og gelésjæl. Varm og pirrende tapas - appetizer.
8 østers
2 dl østersvand
2 g agar-agar
1-2 cl vodka
8 bredbladede persilleblade
4 dl tomatsaft
Bladselleristængler
Engelsk sauce, sellerisalt, tabasco, salt og peber
Åbn østerserne, skrab kødet ud og si østersvandet gennem et klæde. Tag østerserne op og pocher dem kort i den væde, der hænger ved.
Dup dem tørre i et klæde.
Varm østersvandet op og tilsæt agar-agar under kraftig omrøring, når vandet begynder at dampe.
Kog igennem, smag til med vodka og hæld den halvt op i 8 rum i en isterningsbakke.
Placer en østers og et persilleblad i hvert isterningsrum, når geléen har sat sig.
Dæk med det resterende østersvand og lad det sætte sig.
Hold bakken lun.
Bland tomatsaft, engelsk sauce, sellerisalt, tabasco, salt og peber og lun det.
Tag "isterningerne" forsigtigt ud af bakken og placer dem i lune sjusglas og server.
Hæld den varme Bloody Mary over ved bordet og stik et par stykker bladselleri i.