4 stk bøftomater
150 g røget torskerogn
1 fed. presset hvidløg
2 tsk olie
1 spsk vand eller bouillon
1 spsk citronsaft
2 spsk hakket dild
½ tsk salt
peber
Sauce:
1 stk gul peberfrugt
1 tsk hvidvinseddike
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 spsk honning
Tilbehør og pynt:
4 skiver ristet groft rugbrød og basilikum
Toppen skæres af tomaterne og kernerne tages ud med en ske.
Hinderne fjernes fra rognen, som moses med en gaffel.
Hvidløg, olie, vand, citronsaft, dild, salt og peber blandes i.
Fyldet fordeles i tomaterne.
Peberfrugtern koges i 7-10 minutter, hvorefter den skylles i koldt vand.
Skindet pilles af peberfrugten, og kernerne fjernes.
Frugtkød, eddike, olie, citronsaft og honning blendes sammen til en jævn
sauce.
De fyldte tomater anrettes på tallerkener med saucen, frisk basilikum og
de ristede skiver rugbrød.