3 ½ dl hvedemel
150 g smør eller margarine
3 spsk piskefløde
Stuvning
1 l friske kantareller
½ tsk salt
2 spsk smør eller margarine
3 dl piskefløde
1 tsk citronsaft
1 spsk sherry
hvid peber
persillekviste
Hak hvedemel og fedtstof sammen til en grynet masse.
Lav en fordybning i blandingen, tilsæt fløden og arbejd hurtigt dejen sammen.
Lad den hvile i køleskabet ca. 45 min.
Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
Læg dem i en kasserolle og lad dem koge i deres egen væde sammen med saltet til væden er kogt ind.
Tilsæt fedtstof og lad svampene svitse let.
Spæd med fløden lidt af gangen og lad stuvningen koge sammen imellem hver spædning.
Smag til med citronsaft, sherry og lidt hvid peber.
Rul dejen ud til ca. ½ cm. i tykkelsen og stik runde stykker ud med et glas.
Skyl små gerne bølgede kageforme med vand og beklæd dem på ydersiden med dejen.
Læg formen med bunden i vejret på en skyllet plade.
Bag tarteletterne ved 225º i ca. 10 min. og løsn dem forsigtigt med en gaffel, mens de endnu er varme.
Fyld dem med stuvningen og pynt med persillekvist e.
Tips: Du kan forberede både tarteletter og stuvning, så det blot skal varmes i ovnen.