300 g hønsekød (bryst eller lår)
2 små æg
3 dl Piskefløde
500 g champignons
30 g smør
salt og friskkværnet peber
Agurkefløde:
1 agurk
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl flydende honning
2 dl piskefløde
75 g usaltet smør
salt og friskkværnet peber
Det rå hønsekød hakkes og røres sejt tilsat lidt salt (det gøres nemmest i en foodprocessor). Letpiskede æg og derefter fløden røres gradvist i til postejfars.
Smages til med salt og peber.
De hele rensede champignons sættes over i smørret og lige så meget vand.
Lad dem simre til de er helt kogt fri for egen væde.
Lad dem løbe af i en sigte og pres dem forsigtigt fri for væde med lidt køkkenrulle.
De hele svampe vendes i farsen, der kommes i en smurt form og bages i vandbad ved 160ºC i ca. 1 time.
Agurkefløde:
Agurken skrælles til lange strimler på langs med en kartoffelskræller (efter smag med eller uden skrællen).
Vand, eddike og honning koges op, tilsættes lidt salt og peber og køler af.
Agurkestrimlerne trækker i denne lage i ca. 1 time, tages op og drypper af.
Fløden gives et opkog, og smørret piskes heri i små klumper (den skal være varm men må ikke koge).
Agurkerne vendes i fløden og der smages til med salt og peber.
Anretning:
Den varme agurkefløde kommes på tallerkner med skiver af kold eller lun postej.
Kan eventuelt pyntes med frisk kørvel.
Groft brød serveres til.