- Chingri Bhappa
brune sennepskorn
gule sennepskorn
1 dl vand
250 gram friske rejer
3 stk løg i fine skiver
5-6 spsk kokos
6-7 stk grønne chilier
knap 1 ½ dl sennepsolie
¼ tsk cayennepeber
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
½ tsk sukker
Begynd med senneppen. Både de brune og de gule, kværnes. Tilsæt vandet og bland det til en let pasta.
Så kommes rejerne i en gryde sammen med løg i fine skiver, kokos, grønne chilier og sennepsolien. Så tilsættes cayennepeber, gurkemeje, salt og sukker, der supplerer kokosens sødme. Og så blandes det godt.
Det sidste, der skal i, er sennepspastaen.
Rør lige engang og hæld den i. En sidste omrøring og på med låget.
I en wok har jeg lidt kogende vand. Retten skal dampes, så gryden med låg kommes ned i vandet. Det hele dækkes til. Og så skal det dampes i 10-15 minutter.
Så snart rejerne er faste i kødet, er retten klar.
Til rejerne serveres blomkål med hvide birkes.