ca. 30 stk Antal personer: 4
300 g pillede rejer
1 ½ vandkastanje
1 ½ spsk forårsløg
1 æg
1 ½ spsk frisk ingefær
1 ½ spsk risvin
2 spsk majsmel
100 g glasnudler
½ tsk salt
1 ½ tsk jordnøddeolie
jordnøddeolie (til stegning)
Rengør grønsagerne. Afdryp vandkastanjerne og hak dem fint. Ingefær rives og forårsløg hakkes fint. Kom rejerne i en blender og blend dem. Hæld rejefarsen i en
skål og tilsæt vandkastanjer, ingefær, forårsløg, risvin, jordnøddeolie, salt, æg og
majsmel. Rør til farsen opnår en mere fast konsistens.
Herefter stilles farsen på køl i 20 min.
Bank glasnudlerne til små stykker mellem 2 viskestykker. Spred stykkerne ud på et stykkebagepapir. Form farsen til små kugler med en teske og rul kuglerne i
glasnuddelsstykkerne.
Placer herefter rejekuglerne på en bageplade eller i et fad.
Opvarm olien i wokpanden. Rejekuglerne steges i små portioner ad gangen i 3 til 4
min. under konstant omrøring til de er gyldenbrune. Tag kuglerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Serveres straks med salat og thousand island-dressing til, ligesom en rejecocktail.
Eller server rejekuglerne med soja til.