Vandbakkelsesdej:
500 g margarine
1 l vand
hvedemel
10-14 æg
Fyld:
1 fintsnittet icebergsalat
5-6 æbler i tern
Skinkesalat
Skinkesalat:
600 g skinke i tern/strimler
1 rød peber i tern
2-3 rødløg i tern
½ l. cremefraiche
½ l. tykmælk eller lignende
salt, peber, paprika
Bring vand i kog og smelt margarinen heri.
Tag det væk fra varmen og hæld melet i mens der røres.
Lad dejen afkøle lidt.
Tilsæt æggene lidt efter lidt.
Start evt. med 5-7 æg og tilsæt resten indtil dejen er "god"
Sprøjt dejen ud på 2 bageplader, så der bliver 2 firkantede plader, 1 til
bund og 1 til låg.
Bag dem ved varmluft i ca. 45 min. ved 200°C.
Bland skinke, rød peber, løg, cremefraiche, tykmælk og krydderier.
Når vandbakkelsespladerne er bagte lægges salaten på den ene plade.
Herefter æblerne, og til sidst skinkesalaten.
Ovenpå det hele lægges vandbakkelseslåget.
Klar til servering.