75 gram pillede rejer
100 gram kogte krebsehaler (evt. jomfruhummerhaler)
1 dåse muslinger (250 gram)
Stuvning:
25 gram smør
20 gram hvedemel (ca. 2 spsk )
1 dl tør hvidvin
½ dl muslingelage
1 ½ dl fløde
Skær krebsehalerne en gang igennem på langs.
Hæld lagen fra muslingerne - og gem den.
Befri evt. muslingerne for strengen og den lille "sorte" kugle.
Stuvning:
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Rør det sammen med melet.
Spæd langsomt og under omrøring med vin, muslingelage og fløde.
Rør stuvningen glat og ensartet og lad den koge svagt i 6-7 minutter.
Kom skaldyrene i stuvningen.
Lad dem varme godt igennem uden at koge.
Smag til med salt og peber.
Tips:
Skaldyrsstuvningen kan serveres alene med ristet brød eller butterdejssnitter, eller den kan bruges som fyld i fx. Usødede pandekager.
Krabbekød og/eller hummerkød kan både erstatte og supplere de her anvendte skaldyr. Ligesom smørdampede champignon er god fyld. Stuvningen kan krydres med 1 knivspids safran, før den koger igennem.