Dette er mit forsøg på at efterligne en fortrinelig forret, fra en italiensk restaurant, i Santa Barbara, USA.
Den smager bedst spist med fingrene, hvor muslingeskallerne bruges som ske til saucen. Denne fremgangsmåde kan, med lidt god vilje, give måltidet en erotisk dimension.
Friske blåmuslinger
Løg
Flåede tomater
Tomatpúre
Rødvin
Hvidløg
Stødt paprika
Chili
Salt og peber
Frisk persille
Blåmuslingerne skylles grundigt under koldt vand. De åbne skaller, som ikke lukker sig efter et par slag på skallen, frasorteres. Løget hakkes meget fint og svitses hurtigt i lidt fedtstof (helst olivenolie) i en rummelig gryde. Rødvinen tilsættes og koges ind til det halve sammen med godt med presset hvidløg, chili og peber. Flåede tomater, tomatpúre, paprika, salt og mere peber samt en ⅓ af persillen tilføjes og koges et stykke tid (erfaring siger: jo længere, jo bedre). Når saucen har nået den ønskede smag (den må godt være rimelig stærk) tilsættes blåmuslingerne, som koges under låg nogle minutter, til de har åbnet sig (muslinger som ikke har åbnet sig under kogningen skal IKKE spises). Resten af persillen strøs udover, og retten serveres straks direkte i gryden med sprød bagte flútes.