Hvis du vil imponere din gæster, så prøv denne lækre risotto med kaviar og spumante sauce. Retten laves blandt andet med parmesan og mascarpone (4 personer)
#
Risotto:
150 g risotto-ris.
2 skalotteløg.
2 spsk olivenolie.
1 knsp safran.
3 dl hvidvin.
4 dl hønsefond.
2 laurbærblade.
4 spsk mascarpone.
4 spsk reven frisk Parmesan.
Evt. salt
Spumante sauce:
2 dl spumante.
1 skalotteløg.
2 dl hønsefond.
30 g smør.
2 spsk olivenolie.
20 g god kaviar (gerne iransk Sevruga).
Parmesanflager.
Evt. salt
*
Risotto: Hak løgene fint og sauter i olivenolie.
Tilsæt safran og ris og sauter et par minutter, til risene er blanke.
Tilsæt hvidvin og fond med kogetid som anvist på pakken med risottoris, da kvaliteten af ris kan være varierende.
Tilsæt om nødvendigt mere væske.
Omrør risene en gang i mellem.
Det færdige resultat skal være som en lind grød - ja, næsten så man kan ane "bølger".
Spumante sauce: Hak løget fint og sauter i lidt olivenolie.
Tilsæt spumante og hønsefond.
Kog ind til det halve.
Pisk smør og olivenolie ind fonden lige inden servering.
Der smages til med salt og peber om nødvendigt.
Saucen må herefter ikke koge.
Anretning: Vend mascarpone og reven Parmesan i risottoen.
Smag om nødvendigt til med salt, men først efter at osten er opsuget i risene,
da denne også afgiver salt.
Læg kaviar i saucen og dryp den omkring risottoen.
Pynt med et par flager frisk Parmesan.