16 store kinarejer
4 røde chili i skiver
4 fed hvidløg i skiver
1 dl olivenolie
Evt. hakket koriander eller persille
Varm olien op i en sauterpande, tilsæt chili og efter et øjeblik hvidløg og lad riste i 1 minut.
Kast rejerne i og giv dem et minut på hver side.
Drys hakkede krydderurter over og server fx som natmad - med
Det gode brød, hjemmebagt og mangosauce.
Det gode brød:
½ l lunkent vand
⅓ pakke gær
6-700 g hvedemel
1 spsk salt
1 spsk Aceto Balsamico
1 spsk knust fennikelfrø (eller dit yndlingskrydderi)
1 tsk olie
Opløs gæren i vandet, rør ca. halvdelen af melet i og tilsæt salt, vinaigre og krydderi.
Ælt videre og tilsæt hvedemel undervejs, til konsistensen bliver som tyk risengrød.
Vend dejen i olie og stil tildækket på køl i en skål til næste dag.
Vend dejen ud på en bageplade, drys lidt hvedemel over og bag i 15 minutter ved 300°, skru ned og giv yderligere 15-20 minutter ved 150°.
Mangosauce:
1 mango
2 spsk vinaigre
2 spsk fish sauce
1 fed hvidløg
1 tern ingefær
1 tsk farin
1 håndfuld koriander
1 rød chili
Skræl mangoen og kør alle ingredienser på en blender eller food processor.