1 salathoved
2 små kogte rødbeder skåret i skiver
200 g gulerod i terninger
1 madæble
Saften fra 1 citron
¼ frisk ananas skrællet og uden stok skåret i terninger
1 banan
300 g røget laks i strimler
Dressing:
1 spsk citronsaft
3 spsk solsikkeolie
Salt
Peber, friskkværnet
Pynt:
60 g ristede mandelsplitter
1 pillet appelsin uden kerner og delt i både
Brug halvdelen af salatbladene til at fore en bund og sider i en skål med lave kanter. Rødbederne arrangeres pænt på salaten. Resten af salaten rives i små stykker og kommes i en skål. Æblet skrælles og befries for kernehuset, hvorefter det skæres i små terninger. Gulerod og ananas tilsættes. Bananen skives og dryppes med citronsaft. Det hele blandes med den strimlede laks og kommes i skålen.
Citronsaft, olie og lidt salt kommes i en skål og piskes godt sammen. Marinaden hældes over frugten, guleroden og laksen. Det blandes med let hånd, og blandingen toppes ovenpå rødbederne. Retten pyntes med mandelsplitter og appelsinfiléter.
Hertil serveres groft brød.