4-6 store porrer
smør til formen
2 spsk smør
1 ½ spsk hvedemel
2 ½ dl porrevand samt fløde
muskat
50 g revet mild ost
persille
150 g bacon.
Porrerne renses omhyggeligt og det grønne – seje- anvendes ikke, men resten af porrerne flækkes 2 gange igennem.
1 l. vand og salt bringes i kog og heri koger porrerne 10 min. tages op og drypper godt af.
Hvert stykke omvikles med bacon, skiver ne kan evt. flækkes, og porrerne lægges i et ovnfast fad, der er smurt med smør.
I en gryde smeltes smørret, melet tilsættes og der spædes med porrevand og fløde til en jævn sauce der smages til med salt, peber, muskat og den revne ost.
Saucen hældes over porrerne, med klippet persille, og bager i ovnen på en rist på nederste rille ved 200-225ºC i 15 min.
Dejlig ret med brød og nogle glas øl.