400 gram pighvarfilet uden skind og ben
1 ½-2 dl hvidvin
Saltmarinerede urter:
100 gram kinaradise
100 gram porre
1 rødløg
100 gram agurk
salt
Pesto:
1 dl olivenolie (jomfru)
purløg
persille
2 håndfulde basilikum
De rensede pighvarfileter lægges i en kasserolle, hvidvinen hældes over.
Pighvar bringes i kog over svag varme, når hvidvinen koger op slukkes
der for varmen.
Lad pighvarren trække til lagen er kold
Kinaradise, porre og agurk skæres julienne (strimler som tændstikker),
rødløget skæres i tynde ringe.
Urterne lægges i en skål og drysses med salt.
Hæld vand ved så det netop dækker.
Urterne skal trække i lagen i min 2 timer.
Derefter tages urterne op og saltlagen skal presses ud fx. i et viskestykke.
Pestoen: Basilikum, purløg og persille blendes med olivenolien.
Smag til med salt og peber.
Arranger urterne på tallerkenerne fordel fisken herpå.
Pestoen fordeles uden om fisken.