200 g gammelt lyst brød
6 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
400 g flåede tomater
3-4 dl vand
½ spsk tomatpuré
1 spsk finthakket merian
salt og peber
100 g reven pecorino
Brødet skæres i små tern.
Hvidløg pilles og sauteres hele i 2 spsk olie til de er gyldne.
Tages nu op.
Tomaterne skæres i fine tern og hældes i gryden sammen ¾ af vandet,
tomatpuré, merian og en anelse salt.
Det hele koges op.
Brødternene tilsættes og det hele koges igennem under konstant omrøring og til brødet er hel udblødt.
Hvis det er nødvendigt tilsættes jævnligt lidt mere vand.
Brødet moses med gaffel, såfremt det ikke vil koge helt ud.
Suppen skal blive rimelig tyk i konsistens.
Suppen hældes i varme tallerkener og smages til med ost, salt og peber.