Brug indirekte grillning - hvis du skal bruge retten som hovedret, skal du gange opskriften op med 2
1 dl olivenolie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knuste
125 g paella-ris
1 dl hvidvin
1 g safran
1 grøn peberfrugt, skåret i strimler
1 lille chili, finthakket
havsalt
200 g blåmuslinger
4 tigerrejer
4 krabbekløer
1 lille bdt persille, hakket
Stil et jernfad eller en jerngryde på grillen.
Tilsæt olivenolie og hakket løg.
Lad løgene simre i 1-2 minutter og tilsæt knust hvidløg og ris.
Lad risene stege let og tilsæt så hvidvin og safran.
Tilsæt ½ l vand, når vinen er kogt væk.
Læg låg på grillen og lad risene koge i 10 minutter, indtil de er møre.
Tilsæt strimler af peberfrugt, hakket chili, salt, skaldyrene og evt. lidt ekstra vand, hvis risene er kogt tørre.
Læg låg på grillen og lad skaldyrene koge, indtil muslingeme har åbnet sig.
Drys med hakket persille og server straks.