kold pasta og salat. (4 personer)
1 pighvar ca. 1 kg
3 appelsiner
1 citron
½-1 dl olivenolie
1 lille bdt purløg
lidt frisé og radicchio salat
100 - 150 g fettucine
salt og peber
1. Pighvarren filetteres til fileter uden skind. (Gem ben, skind og hoved til fond).
2. Disse fileter skæres i ¾ cm. tykke skrå strimler, som saltes let og overhældes med saften af 2 appelsiner, ½ citron, ½-1/1 dl olivenolie samt knust hvid peber og evt. reven skal fra 1 appelsin.
3. Dette marinerer nu ca. 1 time og marinaden hældes fra i en skål, hvori klippet purløg, den kogte afkølede pasta og appelsinjulienne vendes.
4. Pastaen anrettes på tallerken eller fad med pighvarfileterne, skiver af appelsin uden skal og plukket frise og radicchio salat.
5. Serveres som forret eller del af en buffet.
Tilbehør: grovbrød.