Logo

Krydret dybstegt fisk / wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 Personer

125 g hvedemel
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk stødt paprika
750 g faste hvide fiskefileter (fx. rødspætte eller rødtunge)
2 æggehvider, letpiskede
olie, til dybstegning
Sauce:
1 tsk sesamolie
2 fed hvidløg, pressede
2,5 cm frisk ingefær, revet
1 løg, skåret i skiver
4 forårsløg, skåret i korte stykker
1 spsk fishsauce
2 spsk soyasauce
1 spsk brun farin
250 ml vand
1 spsk majsmel

Bland hvedemel, spidskommen, koriander og paprika i en mellemstor skål. Skær fiskefiletterne ud i tern på 2 cm.
Dyp fiskestykkerne i æggehviden og vend dem let i melblandingen. Ryst overskydende hvedemel af.
Opvarm olien i en wok eller dyb pande og dybsteg fiskestykkerne, i mindre portioner ad gangen, i 3-4 minutter eller til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle og hold dem varme.
Sauce: Opvarm sesamolien på en pande. Tilsæt hvidløg, ingefær, løg og forårsløg og steg ved middelvarme i 3 minutter eller indtil løgene er gyldne. Rør fiskesauce, soyasauce, farin og vand og hæld det i saucen. Opvarm under konstant omrøring, til saucen koger og er tyk.
Server fiskestykkerne med den varme sauce over. Pyntet med forårsløg. Dampede ris eller en salat passer godt til denne ret.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her