6 Personer
125 g hvedemel
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk stødt paprika
750 g faste hvide fiskefileter (fx. rødspætte eller rødtunge)
2 æggehvider, letpiskede
olie, til dybstegning
Sauce:
1 tsk sesamolie
2 fed hvidløg, pressede
2,5 cm frisk ingefær, revet
1 løg, skåret i skiver
4 forårsløg, skåret i korte stykker
1 spsk fishsauce
2 spsk soyasauce
1 spsk brun farin
250 ml vand
1 spsk majsmel
Bland hvedemel, spidskommen, koriander og paprika i en mellemstor skål. Skær fiskefiletterne ud i tern på 2 cm.
Dyp fiskestykkerne i æggehviden og vend dem let i melblandingen. Ryst overskydende hvedemel af.
Opvarm olien i en wok eller dyb pande og dybsteg fiskestykkerne, i mindre portioner ad gangen, i 3-4 minutter eller til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle og hold dem varme.
Sauce: Opvarm sesamolien på en pande. Tilsæt hvidløg, ingefær, løg og forårsløg og steg ved middelvarme i 3 minutter eller indtil løgene er gyldne. Rør fiskesauce, soyasauce, farin og vand og hæld det i saucen. Opvarm under konstant omrøring, til saucen koger og er tyk.
Server fiskestykkerne med den varme sauce over. Pyntet med forårsløg. Dampede ris eller en salat passer godt til denne ret.
--