Sauce:
200 ml hummerfond
2.5 dl fløde
1 spsk cognac
600 g pighvar
175 g jomfruhummerhaler
300 g fiskefars
dild
purløg
persille
2.5 dl fløde
1 dl hvidvin
Sauce:
Hummerfonden reduceres til ca. ⅔ del.
Fløden tilsættes og saucen kages yderligere ind til ⅔ del.
Smag til med cognac, salt og peber.
(Saucen kan evt. jævnes med lidt Maizena)
Pighvarfilet:
Krydderurterne hakkes og røres i fiskefarsen sammen med salt og peber. Jomfruhummerhalerne afskalles og "røves".
Skær halerne i små stykker og rør dem i farsen.
Fiskefarsen kan evt. spædes op med dansk vand, hvis den er for sej.
Farsen fordeles på pighvarfileterne, der rulles let sammen.
Læg pighvarrullerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Tilsæt fløde og hvidvin og læg et stykke smurt bagepapir over fadet.
Bages i ca. 25 min. ved 180ºC.