til 2 personer.
1 pk. indbagte hummerhaler eller rejer
1 stor pasteuriseret æggeblomme
1 dl vindruekerneolie
2 fintsnittede hvidløg
både af frisk citron
frisk koriander
vindruekerne- eller solsikkeolie til stegning
salt og peber
Tilberedning:
For at røre en god hjemmelavet mayonnaise og den ikke skal skille er det vittigt at alle ingredienser skal have den samme temperatur - det vil fx. sige at ægget ikke lige skal komme fra køleskabet.
Rør æggeblommen med salt og peber.
Rør først vindruekerneolien i lidt efter lidt, dernæst olivenolien.
Tilsæt hvidløg og lad mayonnaisen "trække" på køl i 10 minutter.
Varm olie i en høj gryde og når den er varm tilsættes de frosne hummerhaler eller rejer.
Lad dem stege indtil de bliver gyldne og gennemvarme.
Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.
Drys med salt.
Server til den gode mayonnaise med citron og en god frisk salat til.