Logo

Indbagt gedekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hakket gedekød
1 porre
2 gulerødder
75 g hasselnødder
smør olie eller margarine.
salt, peber, timian
2 ½ dl cremefraiche 18%
1 stort æg
½ pk. butterdej.
 
Kødet brunes i fedtstof og steges i ca. 5 min.
De ituskårne porrer og gulerødder tilsættes og svitses med i ca. 3 min.
Hasselnødder og cremefraiche tilsættes og røres godt i.
Krydderier efter smag.
Til sidst tages gryden af og ægget røres i.
Stilles til afkøling.
Butterdejen rulles ud til forholdsvis tynde plader og skæres i kvadrater på ca. 15 x 15 cm.
Når kødblandingen er næsten kold, fyldes den på midten af disse
dejstykker, og dejkanten pensles med lidt pisket æggehvide eller mælk.
Dejen foldes over kødet, så der dannes en lille trekant.
Kanter trykkes sammen med en gaffel, og der prikkes et par huller i dejen, så damp kan slippe ud.
Stilles i en 175°C varm ovn i ca. 20 minutter.
 
Tips: Gedekød smager hen i retning af oksekød, det er virkelig noget der
kan anbefales.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.613 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her