Logo

Grønsagspier brogede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagspier brogede

 

Rodfrugterne i disse små lækre pier, som er dækkede med urteost, gør dem både sunde og lette.

Jo kortere tilberedningstiden er, desto bedre bevares vitaminerne i grønsagerne.

Forberedelse 15 min. + hvile på køl. Tilberedning 30 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Grønsagspier brogede

1 lille kålrabi (200 g)

 

FYLD:

2-3 gulerødder (200 g)

 

DEJ:

1½ dl hvedemel

1 dl grahamsmel

50 g margarine

1 dl mager kvark

1 spsk koldt vand

10 cm porre

2 tomater

½ tsk urtesalt

tsk friskkværnet rosé- eller sort peber

1 dl mager kvark

2 spsk blandede hakkede krydderurter

1¼ dl letmælk

1 dl mager, reven ost

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bland mel, grahamsmel, margarine, kvark og vand til en dej i en skål eller i foodprocessoren.

Tilsæt mere mel hvis dejen er for blød.

Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 30 min.

 

2 Skræl gulerødder og kålrabi og skær dem i fine strimler eller riv dem groft.

Gør porren i stand og skær den i skiver.

Skær tomaterne i tern og bland alle grønsagerne.

 

3 Sæt ovnen på 225 °C.

Del dejen i fire stykker og tryk dem ud i portionsforme.

Læg grønsagerne på og drys med krydderier.

 

4 Bland kvark, krydderurter, mælk og den revne ost.

Hæld blandingen over pierne og bag midt i ovnen, ca. 30 min, til de er faste og gyldne.

 

Tips & råd 


Grønsagspier brogede

Server gerne en frisk salat til pierne, med fx revne radiser, champignoner, peberfrugt og en vinaigrettedressing.


Grønsagspier brogede 

For at spare tid kan du fint anvende frosne grønsager som fyld i pierne.

 

PR. PORTION: Kalorier 342 = Kilojoule 1433

Kulhydrat 39 g Protein 16 g Fedt 14 g (37%) Fibre 6 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her