En lidt anderledes forret som mætter godt. (4 pers.)
#
4 store kartofler
25 g smør
2 dl cremefraiche
1 zittauerløg
2 marinerede sildefileter eller 1 glas kaviar
Pynt: løgringe og purløg.
*
Tænd ovnen og indstil den på 200 °C.
Skrub kartoflerne meget omhyggeligt med en stiv skurebørste.
Tør dem helt tørre med papir fra køkkenrullen.
Pensl kartoflerne med smeltet smør og læg dem i et ovnfast
fad.
Bag kartoflerne til de er møre, fra 1 time til 5 kvarter.
Mærk med en kødnål, om de er møre.
Skær et kryds i hver, ca. 1 cm dybt.
Klem kartoflerne let i hver ende, så de åbner sig.
Læg en skefuld cremefraiche i hver.
Pynt med udskårne sildefileter, løgringe og purløg.
Server kartoflerne varme som forret.