En spændende opskrift hvor fisken til en afveksling tilberedes med rødvin, den samme vin anbefales til servering.
6 portioner
1 ørred på Ca. 1,5 kg
50 g smeltet smør
i alt 100 g gulerod, skalotteløg og bladselleri
1 laurbærblad
1 tsk timian
100 g koldt smør
½ l Barolo vin (Barbaresco)
½ dl fiskebouillon
1 smørbolle af 10 g hvedemel og 15 g smør
Bed fiskehandleren om at rense ørreden. Skær den i fingertykke skiver. Dryp et ovnfast fad med det smeltede smør. Hak gulerod skalotteløg og bladselleri meget fint og fordel dem i fadet sammen med krydderierne. Fordel fisken ovenpå med et par klatter koldt smør (ikke det hele) og drys med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c.
Opvarm rødvinen næsten til kogepunktet i en kasserolle, hæld den varme rødvin ved fisken, med fiskebouillonen. Sæt fadet i ovnen i endnu 30 minutter. Læg fisken på serveringsfad og hold den varm. Si fiskefonden i en gryde og pisk smørbollen i, kog saucen igennem i 2 minutter. Tag gryden af ilden og pisk resten af smørret i saucen lidt ad gangen. Fordel saucen over fisken og server med butterdejsnitter.
Laks kan også tilberedes på denne måde.