(Østers som salt til jordnødder med endiveskum & cruditée)
"Pikant krydret let bitter ag udfordrende appetizer - og med en dyb, dejlig dyppelse"
1 julesalat (endive)
1 fintsnittet skalotteløg
1 lille krydderbuket (frisk timian, rosmarin, laurbær, cltronskal)
½ dl Sherry vinaigre
½ dl hvidvin
2 dl hønsefond
Usaltet smør
6 spsk usaltede jordnøddekerner uden hinde
8 halverede rensede østers (gem saften)
Vinaigrette
Fintsnittet purløg
Salt peber
Skær julesalaten i kvarter og det groveste af stokken væk.
Snit bladene og skær det resterende af stokken i fine strimler.
Sauter julesalatblade, skalotteløg og krydderbouquet i smør.
Tilsæt sherryvinaigre og hvidvin og kog ind til det haive.
Tilsæt hønsefond og kog suppen igennem.
Blend og si.
Smag til med salt og peber og skum op med ca. 1 spsk usaltet smør.
Rist jordnødderne på en tør pande.
Tilsæt smør og østersvand og glacér jordnødderne.
Tilsæt østers og varm igennem.
Anret jordnødder ag østers sam en streg på varme tallerkener.
Vend julesalatstrimlerne i vinaigrette med purløg ag anret aven på "stregen".
Varm saucen op ag øs den over anretningen