- Parboiled eller vacuumbehandlet ris er bedst egnet til trykkogning, da de ikke koger ud.
- Pasta og nudler bliver meget hurtigt overkogt, hvis man ikke overholder kogetiden meget nøje.
Beregn ⅓ af normal kogetid.
Kog ris, gryn og makaroniprodukter således:
- Bring vandet i kog i gryden.
- Tilsæt det, der skal koges.
- Rør godt rundt, inden gryden lukkes og bringes på tryk.
- Væskemængden er i forhold til mængden af det, der skal koges.
Fx betyder 1:2, at der til 1 dl af det, der skal koges, skal tilsættes 2 dl væske.
Om kogetiden
·
Kogetiderne i de følgende tabeller er standardværdier.
· De
afhænger blandt andet af, hvor store fødevarestykkerne er, hvor tykke lag de er
placeret i, hvor fuld kogebeholderen er, hvilken kogebeholder de er placeret i
og selvfølgelig også af dine præferencer.
·
Grønne bladgrønsager skal som hovedregel koges så kort tid som muligt.