Tahin (Tahini) er en pasta af malede sesamfrø, der benyttes til madlavning. Tahini er en væsentlig ingrediens i hummus og andre mellemøstlige retter. Sesampasta indgår tillige i indiske, kinesiske, koreanske
og japanske retter
Hjemmelavet tahin / sesamsmør - 1 glas
# Ingredienser:
2 dl sesamfrø
½ dl olie, rapsolie eller olivenolie
½-1 tsk salt, smag til
* Sådan gør du:
Forvarm en ovn på 200 °C.
Læg sesamfrø på en bageplade med bagepapir
Bag sesamfrøene i ca 10 min, hold godt øje med dem, de skal
kun blive gyldne
Tag sesamfrøene ud og lad dem afkøle
Læg sesamfrø i en foodprocessor, tilsæt olie og salt blend
indtil du har en ensartet masse.
Skold et glas og hæld tahin i, opbevar på køl. Tahinen kan
holde sig i 1-2 uger.
Tahin kan også købes færdiglavet.
Se opskrifter med Tahin