Logo

Bagebønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagebønner


»Bagebønner« er en praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være bønner - ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose »bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.


Keramiske bagebønner holder tærtedejen på plads og i facon under forbagning af tærtebund. Bønnerne sikrer at tærtebunden ikke bliver ujævn eller at dejen glider ned af kanten på tærteformen.

Bønnerne kan ligges direkte oven på dejen men det er mere praktisk at bruge et stykke bagepapir mellem dejen og bønnerne.

Keramiske bagebønner er et økonomisk alternativ til at bruge kikærter, tørrede bønner eller lignende til at holde dejen på plads, da de kan bruges igen og igen.

OBS: 500 g bagebønner (ca 70 kr) passer til en mindre tærteform / bageform med en diameter på op til cirka 21 cm. Hvis der bages i større forme anbefales det at man bruger op til 1000 gram bagebønner.

Begrebet kaldes blind baking på engelsk.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her