Logo

agar-agar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

agar-agar

 

agar-agar: (malajisk ›gelé‹) konsistensmiddel udvundet af alger og tang fra Det indiske Ocean og Stillehavet. Agar-agar benyttes i fødevareindustrien til klaring af øl, emulgering af iscreme, supper og saucer samt til frugtgeléer. Agar-agar er mildt afførende.

 

De senere år er stoffet blevet mere udbredt inden for kogekunsten, især fordi det som et polysaccharid (se stivelse), modsat gelatine, til en vis grad er syretolerant og giver det færdige produkt et lidt højere smeltepunkt (ca. 50 °C).

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her