Logo

- Trykkoger - trykkogning af fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Værd at vide ved trykkogning af fisk:
- Fisk kogt i trykkoger bevarer både smag og vitaminer bedre end ved almindelig kogning, fordi fisken ikke behøver komme ned i vandet under tilberedningen. Men tidsmæssigt sparer man ikke så meget, fordi megen fisk i forvejen har kort koge- eller stegetid.
- Fisken anbringes på risten eller i trådkurv under kog mngen.
- Dybfrossen fisk varmes eller optøes hurtigt i trykkoger. Hel fisk kommes i kold, udskåret fisk i varm kogelage.
- Fisk kan tilberedes på forskellige måder:
- Kogning i vand (V)
- Kogning ved damp (D)
- Steges eller koges i egen saft (S)

Kogning i vand
- Læg fisken i gryden.
- Hæld kogelage over den, så den er dækket.
(En almindelig kogelage er 2 spsk salt + V2 dl eddike pr. liter vand).
- Trykkog.

Kogning ved damp
- Læg fisken på risten i gryden eller på risten i alufolie smurt med smør.
- Hæld lidt vand i bunden af gryden.
- Trykkog.

I egen saft
- Smelt eller brun evt. lidt fedtstof i gryden og svits eller brun fisken heri.
- Trykkog evt. uden væde eller kun med tilsætning af ½-1 dl


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.916 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1073209-01-2017 16:00:20 Marianne Klüglein
Egentlig ikke en kommentar men et spørgsmål om I kan råde mig til i hvilken prisklasse jeg finder en rigtig god trykkoger. På forhånd tak

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her