Kogning af friske og frosne grønsager
Del grønsagerne i ensartet størrelse og kom dem i en mikroovnsegnet skål.
Tilsæt ½ dl vand. Dæk med låg eller mikrofilm.
I portioner større end 500 g røres efter halvdelen af tiden.
Frosne grønsager optøs aldrig får de koges, da de ellers taber mange vitaminer.
Inden grønsagerne er blevet frosset ned, er de først blevet blancheret.
Derfor er kogetiden for frosne grønsager den samme som for friske.
Der skal ikke tilsættes vand.
Kogetider for: Asparges, Broccoli, Blomkål, Champignon, Fennikel, Forårsløg, Pastinak, Peberfrugt, Tomater, Savojkål, Spinat, Squash, Ærter.
Kogetider ved 900 W mikrobølger
100 g 1 min. 30 sek.
200 g 3 min.
300 g 4 min. 30 sek.
400 g 6 min.
500 g 7 min. 30 sek.
600 g 9 min.
700 g 10 min. 30 sek.
800 g 12 min.
900 g 13 min. 30 sek.
1000g 15 min.