2 dl løse ris, fx parboiled ris
1 spsk smør og olie
1 grofthakket løg (ca. 50 g)
1 lille knust fed hvidløg
150 g kalkunbryst i strimler
1 rød peberfrugt i strimler (ca. 125 g)
1 dåse tomatpuré (ca. 140 g)
1 spsk mexicansk krydderimix
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 tortillas, usødede majs- eller hvedepandekager, ca 20 cm i diameter
Tilbehør: 525 g blandet salat
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Lad smør- og rapsolien blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits det i ca. 2 min.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt evt. lidt vand. Smag til.
Varm tortillaerne ca. 10 min. ved 200°C og rul dem sammen om fyldet.
Server straks sammen med salat.
Tips: Kan spises varme, men kan også medbringes kolde som madpakke. En rest kødsauce eller sammenkogt kan også bruges som fyld.
Fryseegnet: Ikke afprøvet