Også lækkert til frokost, der bare bliver bedre af at trække længere, så du kan med fordel tage den med i madpakken.
400 g stegt, magert kalvekød (eller en rest fra dagen før af kylling)
1 chili
10 g friskrevet ingefær
1 spsk rørsukker
2 lime
1 bundt frisk thaibasilikum
1 fennikel
½ papaja
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 squash
1 spsk soja
salt og peber
*
Skær kødet i aflange strimler.
Lav marinaden: Fjern kernerne i chilien, hvis det ikke skal være for stærkt, eller lad dem blive, hvis det skal bide.
Snit så chili i tynde, fine strimler, og vend strimlerne med ingefær og rørsukker i en skål.
Skallen af lime rives og kommes i skålen sammen med limesaften.
Gem en smule thaibasilikum til pynt, snit resten fint, og vend det i skålen.
Vend marinaden med kødet
Snit fennikel, papaja, rødløg, peberfrugt og squash fint.
Kom det i en skål, og vend det sammen med det marinerede kød.
Smag til med soja, salt og peber.
Lad salaten stå og trække i mindst 20 minutter i køleskabet.
Tag den ud, og server med thaibasilikum som pynt