Det asiatiske køkken, hvorfra opskriften på knasende wonton stammer, er ideel for diabetikere. Der anvendes næsten udelukkende friske ingredienser, som tilberedes på kort tid og på den måde bevarer deres værdifulde stoffer. Der bruges meget fisk og fjerkræ, næsten intet fedt kød. Og i stedet for de sukkerholdige søde sager spiser man fyldige, eksotiske frugter som slik.
Ide til lækkert mellemmåltid
12 dybfrosne Wan-tan-dejplader (fås i asiatiske specialbutikker) eller brug fillodej
125 g kyllingebrystfilet
2 æggehvider
1 stykke frisk ingefær (ca. 2 cm)
3 spsk piskefløde
havsalt, peber
1 spsk olivenolie
2 dl rødbedesaft
1 spsk maizena,
1-2 tsk revet peberrod
sojasauce
flydende sødemiddel
*
A. Lad dejpladerne tø op.
Skær kødet i små stykker og purér dem med 1 æggehvide i en blender.
B. Skræl ingefæren og riv den. Bland den med fløde i kødet.
Krydr med salt og peber.
Læg kødet midt på dej pladerne, pensl kanterne med æggehvide og fold dem sammen, så de danner en trekant.
Tryk kanterne sammen.
Varm olivenolien op og steg wontonerne på begge sider i ca. 4 min., til de er sprøde.
C. Varm rødbedesaften op.
Rør maizenaen sammen med lidt vand og jævn saften med den.
Krydr med peberrod, sojasauce og sødemiddel og server saucen som dip til de sprøde wonton.
Pr portion 7838/200 kJ/kcal. 11 g protein. 10 g fedt. 11 g kulhydrat. 2 g fibre