150 g hvedemel
100 g boghvedemel
2 små æg
4 dl lunken mælk
10 g gær
1 knsp. salt
100 g stribet flæsk
baconfedt eller fedt bacon
Opløs gæren i lidt lunken mælk, og rør det godt rundt.
Kom hvedemel og boghvedemel i en skål, lav en fordybning i midten, og kom æggene og gæren deri.
Lav en dej ved at røre fra midten og udefter, og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Når dejen er jævn og smidig sættes den til hævning under et fugtigt klæde på et varmt sted i 45 minutter.
Først da tilsættes salt.
Gnid en pande med baconfedt eller fedt bacon, læg nogle få stykker stribet flæsk i panden, steg dem nogle få minutter, og hæld så dejen ud over hele panden, ryst panden så dejen ikke brænder på.
Når den er bagt på den ene side vendes pandekagen og bages færdig på den anden side.
Server pandekagerne varme med mørk sirup til.