4 personer
70 g friske sardiner (istedet kan også bruges små friske, rensede, udbenede sild. Andre fisk fx.små knurhaner er også velegnet - kan serveres varm eller kold)
citron
½ bdt glatbladet persille
½ bdt basilikum
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk tørret rosmarin
1 ¼ dl tør hvidvin
1 ¼ dl hvidvinseddike
2 spsk hvedemel
5 spsk olivenolie
salt og peber
De friske sardiner renses, skylles grundigt, og hovederne skæres af. Sardinerne tørres af, dryppes med saften af ½ citron og drysses let på begge sider med hvedemel. Olivenolien varmes op på en stor pande og fiskene steges heri ca. 2 min. på hver side.
Marinade: Hvidløg og løg hakkes meget fint. De kommes i en gryde sammen med hvidvin, hvidvinseddike, laurbærblad, tørret rosmarin og ½ tsk salt. Det hele koges kraftigt igennem i 2 min. Persille hakkes fint, og basilikum skæres i strimler. Gryden tages af ilden, de friske krydderurter røres i, og der smages til med peber.
½ citron skæres i skiver. De færdigstegte sardiner lægges lagvis med citronskiverne i et fad. Marinaden hældes over, retten dækkes til og trækker en kort tid.