Logo

Sandwich med grøn masala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

klapsammen med malt dosai og brændt kokos ghee


Grøn masala:
10 stilke Koriander
1 stk Banan skalotteløg
2 fed Hvidløg
10 stilke Bukkehorns blade
2 stk Grøn chili
1 stk Grøn peberfrugt
1 stk Syltet citron (skåret i både)
2 spsk Røget jordnøddeolie
vindruekerneolie til fritering.

Skalotteløget bages i ovnen til det er mørt og skæres i grove skiver. Chilien og peberfrugten brændes over åbent ild til de er blevet sorte og skalles. Chilien og peberfrugten deles på langs og befries for kerner. Hvidløget skæres i tynde skiver og friteres i vindruekerneolie til de er sprøde.
Bukkehorn og korianderbladene skylles og tørres. Alle ingredienserne vendes forsigtigt i den røgede jordnøddeolie. Husk at smage til med salt.
PS. Ingen peber tak.

Kokos ghee:
1 stk Lime
50 g Kokos (frisk revet)
100 g Saltet smør
5 g grøn masala (Alle ingredienserne tørret og pulveriseret)

Smørret brunes kraftigt og tilsættes kokos, limeskal og saft. Koges i ½ min. og sigtes hvorefter ghee piskes kold over et isbad indtil den er kuglebar.


Dosai:
10 g Hvide linser (pulver)
5 g Maltmel
30 g Alm. Hvide ris (pulver)
2 g Bukkehorns(pulver)

Alt blandes og tilsættes vand til man har en konsistens af tyk creme. Nu skal dosaién hvile et lunt sted i min. 8 timer indtil den er gæret. Så skal de blot steges ligesom pandekager indtil de er sprøde.

Den mest klassiske fejl ved denne sandwich, er at fyldet ligger for længe i brødet, hvilket resulterer i at den bliver blød og kedelig. I stedet ville jeg foreslå at man opbevarer fyldet i en pose og brødet i en anden. Så samler man sandwichen når den skal spises.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her