2 auberginer
1 spsk olivenolie
150 g grønne asparges
50 g smør
40 g finthakket forårsløg
60 g hvedemel
2 ½ dl mælk
3 spsk revet pecorino-ost
1 spsk citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
1 æggeblomme
Soufflé-låg
1 æggehvide
3 spsk revet pecorino-ost
Ovnen forvarmes til 200ºC.
Beklæd en bageplade med bagepapir. skær hver af auberginerne i 6
skiver på langs.
Drys dem med salt og sæt dem til side i 30 min.
Skyl dem derefter i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle eller
et viskestykke.
Læg aubergineskiverne på grillristen og pensl dem med olie. Bag dem
lysebrune på hver side, ca. 5 min. og læg dem på køkkenrulle. Gør
aspargesene i stand, skær den træede ende af.
Damp dem kort i en lille smule vand i en gryde eller i mikrobølgeovnen.
Skær 6 asparges i 5 cm lange stykker og stil dem til side.
De resterende asparges hakkes fint.
Sauter forårsløgene i smør ved middel varme.
Tilsæt melet og rør grundigt.
Mælken tilsættes gradvist, mens der røres i saucen.
Kog den igennem ved lav varme 3-4 min til den er jævn og blank. tilsæt
ost, citronsaft, salt, peber, æggeblomme og hakket asparges. rør rundt
og tag saucen af varmen.
Læg 6 aubergineskiver på bagepladen og fordel aspargesstuvningen
ligeligt på de 6 skiver.
Læg de øvrige 6 skiver på som låg.
Soufflélåg: Pisk æggehviden helt stiv med håndmixer og fordel den
piskede æggehvide ligeligt over auberginesandwich'erne.
Drysses med ost og pyntes med aspargesstykker.
Bages i 15 min til osten er smeltet og æggehvidelåget er fast.