1 kg fersk sideflæsk af den tynde del
Krydderblanding:
3 tsk salt
1 tsk hvid pepper
1 tsk allehånde
1 tsk nellike
1 tsk ingefær
Kogning:
1 tsk salt pr. liter vand
1 gulerod
1 løg eller 1 bit porre
nogle peberkorn
Del flæskestykket med en kniv, så at det bliver halvt så tykt, men
stadig hænger sammen i et stykke.
Læg flæsket med sværsiden ned.
Bland salt og krydder, strø blandingen over flæsket.
Rul flæsket sammen til en fast rulle og sur det med krympet
bomuldsgarn.
Lad eventuelt rullen ligge i køleskab til næste dag.
Læg sylten i en gryde.
Mål og hæld vand på til det står over sylten.
Salt, kog op og skum af.
Skræl og skær løg og gulerod i stykker.
Læg dem sammen med peber i gryden.
Lad sylten trække under låg på svag varme til en prøvenål går let
igennem, ca. 1 ½ time.
Tag sylten op og læg den i pres nogle timer.
Læg den for eksempel i en aflang kageform, placer en kageform ovenpå
sylten og sæt et par sukkerposer i formen som tyngde.
Server sylten i tynde skiver som pålæg, gerne med sennep og syltede
rødbeder.