Røræg er en lynhurtig ret - 10 minutter. Fyld kan være pølser. Røræg
mætter godt, når der er rejer eller skinke i. Der kan krydres med karry og
drysses med persille.
Til 4 personer Tilberedningstid: 10 min.
#
50 g bacon i skiver
6 æg
6 spsk vand
salt og peber fra kværn
1-2 tsk karry
225 g rejer (fra frost eller dåse)
1 spsk hakket frisk persille eller 1 tsk tørret
*
1. Klip baconskiverne i små bitte terninger, der steges
sprøde i en lille tykbundet gryde.
2. Pisk æg og vand sammen i en skål. Drys med salt og peber
og karry efter smag.
Hvis du bruger tørret persille, skal den tilsættes nu.
3. Hæld æggemassen ned til bacon og baconfedtet i gryden.
4. Hæld væden fra rejerne, der kommes i gryden.
5. Skrab æggemassen fra bund og sider med en træske.
6. Rørægget må hverken være for »vådt« eller for tørt.
7. Serveres straks, drysset med hakket frisk persille.
Server friskbagt grovbrød eller rugbrød til.
Variationer:
Flere forskellige fyld er velegnede til røræg. Du kan også
servere fyldet koldt eller varmt ved siden af. Her er nogle forslag:
• Ristede pølsestykker
• Skinke og salatagurk skåret i tændstiktynde strimler.
• Halve cherrytomater. Der krydres med basilikum.
• Ristede, grofthakkede løg med frosne, optøede ærter.