Dej:
150 g hvedemel
1 knivspids køkkensalt
70 g smør
1 dl vand
Fyld:
150 g kartofler
100 g bacon
2,5 dl piskefløde 38%
2,5 dl skummetmælk
2 æg
2 æggeblommer
2 knivspids reven muskatnød
2 spsk frisk persille
70 g emmenthaler
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber
Dej: Bland hvedemel med salt.
Fordel smør i små stykker og ælt det godt sammen med melblandingen til smørret er helt smuldret.
Tilsæt så vand og saml dejen hurtigt. Lad dejen hvile 30 min.
Fyld: Vask og skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.
Kog dem op og lad dem simre i 10 min. Når de er færdige, drænes de for vand.
Steg bacon i en pande, når det er gylden brunt tilsættes kartoflerne og det tages af varmen.
Hak persillen.
Tænd ovnen på 175°C.
Piskefløde, mælk, æg, æggeblommer piskes sammen, salt og peber efter behov.
Emmentaleren rives.
Når fyldet er klar rulles dejen ud og lægges i en oliesmurt tærteform og der prikkes huller med en gaffel over hele bunden.
Fyld kartofler og bacon og persille i tærteformen og hæld æggemassen udover og læg osten på toppen.
Bages i 35-45 min. Og stilles til afkøling før servering.
Tips: Ordet quiche er afledt af det tyske ord Kuchen (kage). Området hørte nemlig tidligere til Tyskland under navnet Elsass-Lothringen. En quiche er en tærte med usødet mørdejsbund og varierende former for fyld. Det klassiske fyld er en æggemasse samt stegt, røget flæsk. Men man kan også tilsætte fx løg eller revet ost. Og man kan erstatte flæsket med bacon eller skinke.
--