Dej:
180 g hvedemel
80 g smør
½ tsk salt
1 dl koldt vand
Fyld:
25 g smør
300 g grofthakkede porrer
2 ½ dl Karolines Mornay Sauce
3 æg
½ tsk revet muskatnød
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Baconsalat:
150 g bacon i tynde skiver
300 g hovedsalat revet i grove stykker
*
Dej:
Bland hvedemel, salt og persille i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til det ligner revet ost.
Saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå halvt op ad formens side.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Forbag bunden og lad den køle lidt af.
Fyld:
Smelt smørret i en pande på stort blus og ved kraftig varme, uden at det bruner.
Svits porrerne i ca.3 min.
Rør Mornay Sauce og æg sammen og tilsæt muskatnød, salt, peber og de svitsede porrer.
Fordel fyldet i den forbagte bund.
Baconsalat:
Læg baconskiverne i en lille bradepande (ca. 19 x 26 cm) og steg baconen sammen med tærten.
Tag den gyldne og sprøde bacon ud efter ca. 25 min. og læg den på fedtsugende papir.
Hak baconen groft.
Anret de revne salatblade og bacon lagvis i en skål og server baconsalaten sammen med den lune porretærte.