1 pakke kyllingelever
salt og peber
lidt revet muskatnød
100 blødgjort usaltet smør
1 dl piskefløde
et skvæt god brandy
Tø kyllingeleverne op og læg dem i blød i mælk i et døgn. Si mælken fra, dup dem med køkkenrulle og pocher kyllingeleverne i kogende vand tilsat salt i to-tre minutter. Kom de afkølede kyllingelevere i en blender eller foodprocessor og tilsæt salt, peber og muskatnød. Blend. Skrab siderne indimellem, så det hele blendes. Tilsæt derefter det blødgjorte, men ikke flydende smør og blend igen. Herefter hældes fløden i, mens der blendes. Til sidst hældes brandyen i. For at få en ekstra cremet konsistens kan pateen presses igennem en si. Herefter hældes den op i fire ramekins (små forme) og sættes i køleskabet.
Serveres med æbler i gelé.
Æbler i gelé:
en halv liter æblejuice
to madæbler
saften af en halv citron
fire blade opblødt husblas
Hæld en halv liter æblejuice i en gryde. Mens juicen kommer i kog, skrælles og udkærnes to madæbler. Skær æblerne i tern på en halv centimeter. Vend æblestykkerne i saften af en halv citron, så de bevarer farven. Når æblejuicen er kommet i kog, tilsættes æblestykkerne. Når de er møre, tages de op, og æblejuicen koges ind til det halve. Så tages den indkogte juice af varmen, og fire blade opblødt husblas tilsættes. Æblestykkerne hældes i juicen, og det hele får lov til at stivne. Serveres til kyllingeleverpateen.