8 sild
16 små skalotteløg eller syltede løg
1 tsk salt
1 tsk karry
1 dl vand
1 portion karrysauce
løse ris
Karrysauce:
25 g margarine
1-2 tsk karry
1 hakket løg
1 revet æble
2 spsk hvedemel
4 dl lys suppe
salt
1 dl fløde
Sildene udbenes, finnerne klippes af. De skylles og deles på langs. Sildefileterne drysses med salt og karry og rulles sammen om et lille løg eller store delte løg. De stilles tæt, så de ikke ruller op, i smurt, ovnfast fad. Vand hældes ved. Fadet dækkes med låg eller folie. Mørningstid ved 170 º25 min. Karrysaucen bages sammen. Den skal være ret tyk. Når sildene er møre, pisker man fiskefonden i saucen. Den koges igennem og hældes over sildene. Løse ris serveres til.
Karrysauce:
Margarine og karry svitses sammen ca. 3 min. Løg og æble svitses med endnu 3 min. Melet drysses i. Suppen tilsættes. Saucen koges 5 min., sies, smages til og legeres med fløde lige før serveringen.