Logo

Helstegt pattegris med saltbagte kartofler og mojo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt pattegris med saltbagte kartofler og mojo
# Ingredienser 
Pattegris:
1 pattegris a ca. 7 kg (beregn ca. ½ kg pr. person)
2 mørke øl, fx Røde Tuborg
1 dl honning
1 bdt hakket rosmarin
 
Salt bagte kartofler:
800 g små kartofler
100 g salt
Vand
 
Mojo:
2 milde, røde chili
1 spsk paprika
2 skiver daggammelt hvidt brød uden skarpe
1 spsk vinaigre
1 tsk stødt spidskommen
1 dl olivenolie

* Tilberedning 
Pattegris: Få grisen gjort klar til grillen af slagteren.
Kom godt med kul på grillen (minimum til 3 timer).
Når kullene er klar ("hvide"), begyndes stegningen af grisen.
Hvis grisen ligger direk­te på grillen, skal den vendes ofte.
Steg og vend grisen grisen ca. hver halve time.
Dæk/beskyt eventuelt sværen med alufolie, hvis det går for stærkt.
Pensl grisen med sammenpisket øl-honning, lige inden den er færdig, efter 2-3 timer, og krydr med salt og rosmarin.
 
Kartofler: Skrub kartoflerne rene og kog dem i vand tilsat salt uden låg. 
Hæld vandet fra, lige inden de er færdige, kom dem over i et ovnfast fad og stil i ovnen i ca. 10 min ved 175 °C.
 
Mojo: Kør alle ingredienser til en lind konsistens på blenderen og smag til med salt.
 
Trancher grisen og server med saltbagte kartofler og mojo samt et glas godt øl eller to.

Helstegt pattegris med saltbagte kartofler og mojo 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 8.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her